Najnovije

SRBIJA GRADI PRIHVATNE PUNKTOVE ZA IZBEGLICE: Evo šta Nemačka zahteva od Srbije u vezi sa migrantima!

BERLIN-Srbija neće imati obavezu da trajno prima izbeglice sa Bliskog istoka jer nije član EU i ostaje samo zemlja tranzita za migrante, a umesto trajnih prihvatilišta gradiće se samo privremeni prijemni centri na granici sa Makedonijom! Ovo je rezultat dogovora premijera Srbije Aleksandra Vučića i kancelarke Nemačke Angele Merkel.
Aleksandar Vučić i Angela Merkel (Foto: Jtujub)

Aleksandar Vučić i Angela Merkel (Foto: Jtujub)

Prema najavama 1,5 miliona izbeglica tek treba da prođe kroz Srbiju, a Mađarska s druge strane zatvara granicu i onemogućava njihov ulazak u zemlju. Kancelarka Nemačke Angela Merkel jasno je poručila Vučiću da kvote za prijem izbeglica ne važe za Srbiju, jer ona nije član EU, što znači da nećemo morati trajno da prihvatimo određeni broj migranata, što je izgledalo kao neminovnost. Kako prenosi Informer, zadatak Srbije biće da migrantima obezbedi što bezbolniji prelazak kroz našu teritoriju i zbog toga da napravi nekoliko prijemnih punktova na granici s Makedonijom. – Srbiji nije lako, u nju izbeglice dolaze iz jedne zemlje EU, a iz nje izlaze u drugu zemlju EU – rekla je Merkelova nakon sastanka sa Vučićem.
Pročitajte još:OTVORILA OČI SRBIJI: Devojka iz Sirije objasnila ko su lažne izbeglice (VIDEO)RON POL: Glavni krivci za migrantsku krizu su SAD i Evropska unija
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA