Najnovije

HAOS NA KOSMETU: Novi šiptarski zakon zabranio slavljenje pravoslavnih praznika

PRIŠTINA - Prema odluci kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova,ispaljivanje vatrometa je omogućeno za doček Nove godine, ali je zabranjeno za pravoslavni Božić i za Novu godinu po julijanskom kalendaru.
Udar na pravoslavlje (Foto: JuTjub)

Udar na pravoslavlje (Foto: JuTjub)

U skladu sa tom odlukom, kupovina vatrometa i drugih pirotehničkih sredstava moguća je još danas, a upotreba je omogućena do 2. januara. Oni koji dočekuju Božić i Novu godinu po julijanskom kalendaru neće moći da slave uz vatromet. – Pokušaćemo da promenimo tu uredbu naredne godine, a ono što trenutno možemo da uradimo je da gradonačelnici i predstavnici sela mogu da prijave Departmanu za javnu bezbednost u Kosovskoj policiji određene datume, odnosno za pravoslavni Božić i pravoslavnu Novu godinu, i neće biti problema. Departman će policijskim stanicama proslediti obaveštenje da ne preduzimaju nikakve mere u vezi korišćenja pirotehnike u navedenim datumima – rekao je zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević, prenosi KiM radio.
Pročitajte još:Vladika Hrizostom poručio Bakiru: Priča s vama je nemoguća – vaša vlast je zastrašujuća!Pogledajte šta je Šešelj poželeo svima za Novu godinu!
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA