Najnovije

TADIĆ: Bolje je bilo kad sam ja vladao

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da su u Srbiji degradirani demokratski standardi i da je slobodan demokratski prostor od 2012. godine „dramatično smanjen“, što sužavanjem medijskih sloboda, što smanjivanjem finansijskih sredstava.
Boris Tadić - prvi čovek SDS (Foto: Medija centar Beograd)

Boris Tadić - prvi čovek SDS (Foto: Medija centar Beograd)

Opozicija se gura u ilegalu. Mi u medijima praktično ne postojimo i nemamo priliku da se obraćamo građanima, osim direktno. Čak i ono malo omogućenog pristupa medijskom prostoru koristi se da bi se izvrtale naše reči, skretale teme sa suštinskih problema ili konstruisala slika sukoba unutar opozicije, što samo dodatno pasivizira birače koji su protiv ove vlasti - rekao je Tadić za novi broj „NJuzvika“. Lider SDS-a je potvrdno odgovorio na pitanje da li to znači da je u vreme kada je on bio na vlasti opoziciji bilo lakše, navodeći da je opozicija tada imala pristup i medijima i znatnim sredstvima da mobiliše svoje biračko telo. - Opozicija je imala normalan i slobodan prostor za rad, čak i uprkos tome što nije uvek uvažavala demokratska načela, pa smo, nažalost, u vreme mog predsednikovanja imali ne samo demokratske i mirne proteste već i demonstracije s ljudskim žrtvama zbog saradnje sa Haškim tribunalom, pregovora na Kosovu... Taj period je sa ovim sada neuporediv i očigledno smo kao društvo degradirali sa stanovišta demokratskih standarda - rekao je Tadić, koji je bio predsednik Srbije od 2004. do 2012. godine.
Pročitajte još:KADA DOĐEM NA VLAST: Evo šta Šešelj obećava svakom ko javno tvrdi da je u Srebrenici počinjen genocid!FOTOMONTAŽA ILI NE: Reklama sa sloganom SNS-a na EP u vaterpolu izazvala buru na društvenim mrežama (FOTO)
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA