Srpski naziv za kuvanu rakiju je šumadijski čaj koji je nezaobilazan u domovima kada temperatura padne ispod nule.
Kuvana rakija (Foto: cokoladaforum.com)
Srbi se kunu u kuvanu rakiju kao u lek protiv gripa, lek za bolju cirkulaciju ali i za opuštanje.
Potrebno vam je: 4 supene kašike šećera, 250 ml meke rakije (10 do 12 gradi), 100 ml vode.
Priprema: U metalnu šerpicu ili džezvu stavite šećer da se karamelizuje, kada to postignete skinite sa ringle pa dodajte odmah rakiju i vodu. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo i to isključivo u društvu dobrih prijatelja jer se može desiti da vas ovaj čaj natera da kažete sve tajne.
Pročitajte još:POSNA KUHINJA: Špageti s tunjevinom i bosiljkomPosni mafini sa marmeladomTRADICIONALNI SRPSKI DORUČAK: Evo sa kojim jelima su naši stari započinjali dan
Izvor: Stil
Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.