Najnovije

LNR POD UDAROM: Ukrajinci tri puta napali u poslednjih 24 časa

LNR - Vlasti Luganske narodne Republike su saopštile da je ukrajinska armija u poslednjih 24 časa tri puta prekršila primirje.
Prizor iz Donbasa (Foto: JuTJub)

Prizor iz Donbasa (Foto: JuTJub)

U saopštenju se navodi da žrtava nema, kao i da nije pričinjena veća materijalna šteta, ali se poziva međunarodna zajednica da izvrši pritisak na Kijev u cilju primoravanja ukrajinskih vlasti i vojske Ukrajine da poštuju primirje dogovoreno u Minsku. U poslednjih dva-tri meseca sve učestaliji su napadi ukrajinske armije, a i monitoring misija OEBS-a je potvrdila tvrdnje novoruskih vlasti o stalnom kršenju Minskog sporazuma od strane Ukrajine. Ruski mediji javljaju da je jutros napadnut i aerodrom u Donjecku, te da ukrajinska armija koristi artiljeriju kalibra 82mm. Reč je o težem napadu na pozicije armije DNR. Podsećamo, juče je ukrajinski predsednik, Petro Porošenko, izrazio uverenje da će Ukrajina povratiti Donbas do kraja ove godine. Porošenko je istakao da veruje da će to postići pregovorima i političkim instrumentima, a ne vojnim. Najveći broj političara i analitičara u Novorusiji je uveren da će sukobi eskalirati ovog proleća.
Pročitajte još:Novi predsednik Katalonije odbacio „proglašavanje nezavisnosti“GENIJE: Pogledajte sistem sirijskog snajperiste! (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA