Najnovije

Kirbi: Nikome ne treba oružje, ali Srbija ima pravo da reaguje kako misli da treba!

BEOGRAD - Nikome u regionu nije neophodno veliko oružje. Ubeđen sam da novac može mnogo bolje da se potroši na druge stvari. Verujem da su i u Hrvatskoj, takođe, svesni svojih ekonomskih limita. Želimo da postoje mir i dobri odnose među susedima na Balkanu. Sarađujemo sa Srbijom i Hrvatskom, i svim ostalima kako bi se to i ostvarilo.
Kirbi - odlazeći američki ambasador (Foto: JuTjub)

Kirbi - odlazeći američki ambasador (Foto: JuTjub)

Ovako američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, za "Novosti", komentariše najavu Zagreba da će kupovati američko ofanzivno oružje, i reakciju Beograda - da će u tom slučaju nabaviti rusko odbrambeno naoružanje. - Srbija ima pravo da kupuje ono što misli da treba. Imamo dobru saradnju sa vašom vojskom, video sam premijera juče, videću ga i sledeće nedelje. Srbija treba da uradi ono što misli da je najbolje za nju. U Ambasadi SAD naglašavaju da su ponosni na snažno i rastuće vojno partnerstvo sa Srbijom, kao i da kao suverena zemlja, Srbija sama donosi odluke o državama sa kojima sarađuje. SAD i Srbija su tokom 2015. održale više od 90 zajedničkih vojnih vežbi, što je tri puta više nego što je Srbija imala sa bilo kojim drugim partnerom, rečeno nam je u američkoj ambasadi. Oni najavljuju da će broj vojnih vežbi Srbije i SAD i NATO saveznika biti još veći u 2016. Devenport: Svi hoćemo stabilnost Bitno je da svi ulože napor kako bi se nastavio napredak u svim bilateralnim odnosima u regionu i postigla veća stabilnost u saradnji - kaže za "Novosti" ambasador EU u Beogradu Majkl Devenport, povodom najava da će Srbija zatražiti reakciju Brisela na naoružavanje Hrvatske.
Pročitajte još:SRS: Šešelj uništio novinarku B92! (VIDEO)OVAKO IZGLEDA NOVI AMERIČKI AMBASADOR: Umesto Kirbija stiže „ekspert za Rusiju“ (FOTO)
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA