Najnovije

OTVORENA NAJAVA RATA: Ukrajina pokrenula 7. po redu opštu mobilizaciju

KIJEV - Generalštab vojske Ukrajine o neophodnosti pokretanja 7. po redu opšte mobilizacije na nivou cele Ukrajine, piše portal Novorosinform.
Prizor sa fronta na jugoistoku Ukrajine (Foto: JuTjub)

Prizor sa fronta na jugoistoku Ukrajine (Foto: JuTjub)

"Provešćemo 7. po redu opštu vojnu mobilizaciju. Potrebno je dokompletirati odbrambeni sistem vojske Ukrajine. To će se sprovesti kroz vojnike angažovane po ugovoru, ali i kroz mobilizaciju građana. Što više plaćene vojske, to bolje, jer će potreba za mobilisanim građanima biti manja." - kaže se u saopštenju vojske Ukrajine. Vlasti Novorusije su u više navrata upozoravale na stvari koje jasno ukazuju da Kijev priprema obnovu ratnih dejstava. Misija OEBS-a je potvrdila da Kijev krši dogovore iz Minskog sporazuma, te umesto što povlači artiljeriju, ukrajinska armija gomila raketne sisteme i tešku artiljeriju na liniji razdvajanja, odnosno, na prve linije fronta. Ovim novim saopštenjem generalštaba armije Ukrajine je praktično pokrenut proces 7. opšte vojne mobilizacije, a javnost će, po ustaljenoj proceduri,  u narednim danima biti informisana o svemu i biće dostupne detaljne informacije potrebne građanima.
Pročitajte još:TENZIJE SA MOSKVOM: Poljska šalje gardu na granicu sa RusijomSEKS SKANDAL U RUSIJI: Vaspitačica radila kao prostitutka – procureli snimci (VIDEO 18+)IZLAZAK IZ EU: Londonu se žuri – referendum već na leto!
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA