Najnovije

RAT NA ULICAMA HOLANDIJE: Sukobi policije i antiimigracionih demonstranata (VIDEO)

AMSTERDAM - Na masovnom antiimigracionom skupu u malom holandskom gradu Hešu izbili su u ponedeljak sukobi nakon što je policija počela da rasteruje oko 1.000 učesnika marša protiv otvaranja izbegličkog centra u tom mestu.
(Foto: Jutjub)

(Foto: Jutjub)

Demonstranti su izašli na ulice u trenutku kada su zvaničnici na sastanku u zgradi lokalne uprave razgovarali o planovima za smeštaj oko 500 izbeglica u narednih 10 godina, prenosi "Raša tudej". Protesti su počeli mirno oko 18.00 sati, a demonstranti su nosili transparente sa sloganima kao što su "Zaustavite azilske besmislice", marširajući prema zgradi gradske uprave, koju su na kraju gađali jajima. www.youtube.com/watch Ekstremno desničarski aktivisti pokušali su da provale u sedište gradske uprave, zbog čega su zvaničnici morali da prekinu sastanak i evakuišu se iz zgrade. Demonstranti su ispaljivali vatromet i svetleće rakete na policajce koji su pokušavali da ih rasteraju, navodi ruski kanal. U saopštenju gradonačelnice Marieke Morman objavljenom na vebsajtu lokalne uprave kaže se da je grad "dao policiji dodatna ovlašćenja" nakon što su "protesti izmakli kontroli". www.youtube.com/watch Vlasti, za sada, nisu saopštile koliko je ljudi pritvoreno ili eventualno povređeno u sukobima. Sukobi su izbili nekoliko sati nakon što je ekstremno desničarski političar Gert Vilders zatražio da se muški muslimanski migranti zaključaju u azilskim centrima, opravdavajući taj potez kao meru zaštite za holandske žene nakon napada u Novogodišnjoj noći u Kelnu u Nemačkoj. www.youtube.com/watch Antiimigraciono nastrojeni aktivisti su ozbiljno shvatili video-poruku lidera Slobodarske partije (PVV) i brzo organizovali skup putem Fejsbuka. Demonstranti tvrde da je broj od 500 tražilaca azila nesrazmerno visok za grad od oko 12.500 ljudi, te pozivaju vlasti da odustanu od planova o smeštanju izbeglica.
Pročitajte još:NAORUŽANI DO ZUBA: Ovo oružje koristi Islamska državaROBERTS: Rusija i Kina prave alternativu Vašingtonu koja će biti prejaka za SAD
Izvor: Tanjug  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA