Najnovije

Sirijska vojska napada islamiste u Deir el Zoru (VIDEO)

Sirijska vojska i snage Nacionalne odbrane uspeli su da proteraju borce terorističke organizacije Islamske države iz većeg broja oblasti istočne provincije Deir el Zor i da preuzmu kontrolu nad nekoliko strateških tačaka.
Sirijska vojska (Foto: RIA Novosti)

Sirijska vojska (Foto: RIA Novosti)

Veći broj teritorija provincije Deir el Zor na istoku Sirije sada je ponovo pod kontrolom zvaničnih snaga te države i snaga Nacionalne odbrane, koje su takođe uspele da preuzmu kontrolu nad bitnim strateškim tačkama u ovoj provinciji, javlja iranska novinska agencija Fars. ​„Borci ID su se povukli sa svojih pozicija u blizini visoravni El Ruvad nakon što su vojska i Nacionalna odbrana izvele napad i ubile veliki broj terorista. Visoravan El Ruvad i njeno okruženje sada su pod punom kontrolom snaga zvaničnog Damaska“, rekao je za Fars izvor iz sirijske vojske. ​Poslednjih nekoliko nedelja, sirijske trupe su uništavale pozicije ID širom provincije Deir el Zor, pri čemu je poginuo veliki broj militanata, a još više ih je ranjeno.
Pročitajte još:TAKO TO RADE RUSI: Krstovdan u Rusiji (FOTO, VIDEO)RAT NA ULICAMA HOLANDIJE: Sukobi policije i antiimigracionih demonstranata (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA