Najnovije

Fox News: Neka sporna pisma Klintonove bila sa podacima o tajnim obaveštajnim programima

Američka televizija Fox News objavila je da je Hilari Klinton u vreme kada je bila državni sekretar na lični mejl dobila „nekoliko desetina pisama koja su sadržavala apsolutno tajne podatke”.
Hilari Klinton (Foto: JuTjub)

Hilari Klinton (Foto: JuTjub)

Ista televizija tvrdi da je imala uvid u rezultate istrage koju je povodom prepiske Klintonove vodio federalni inspektor Čarls Makalohom. Takođe: da je taj inspektor utvrdio da su neka od tih pisama sadržavala podatke o tajnim obaveštajnim programima SAD. Fox News naglašava da je Makalohom o svojim nalazima Kongres SAD obavestio 14. januara. I da je podvukao da neki od podataka zaslužuju viši nivo tajnosti i zaštite od „strogo pov.”. Ranije je objavljeno da su dva pisma Klintonove – što je po američkim zakonima nedopustivo – spadala u kategoriju „strogo pov.”, a preko 1.300 u „poverljivo”. Klintonova je Stejt departmanu stavila (radi vođenja istrage) na raspolaganje 55.000 pisama koja je otpremila preko privatnog mejla ili ih na njega primila. A preko 30.000 je – tvrdeći da su bila lične prirode – uklonila. Zbog ovoga se posebno našla na udaru kritike. Pogotovo iz Republikanske partije.
Pročitajte još:IZRAELCI U PANICI: Rusi će džihadiste oterati prema Izraelu!Teroristi hteli da od aviona pobegnu tenkom: Rus im priredio sahranu u plamenu (VIDEO)NEMCI SE IZBLAMIRALI: Poslali avione u Siriju, ali ne mogu da lete noću zbog jednog malog „tehničkog propusta“?!
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA