Najnovije

EVROPSKI KALIFAT KOSOVO: EU daje Šiptarima SSP i bezvizni režim

BEČ – Tešnji odnosi EU i Kosova predstavljaju šansu za više stabilnosti na zapadnom Balkanu, ocenila je danas potpredsednica Evropskog parlamenta (EP) Ulrike Lunaček i kao naredni korak najavila bezvizni režim za građane Kosova.
Lunaček (Foto: JuTJub)

Lunaček (Foto: JuTJub)

Ona je, povodom izglasavanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Kosovom u EP, rekla da sada postoji sporazumna veza, što je istovremeno važan korak u procesu evrospke integracije Kosova. Lunaček, koja je i izvestilac EP za Kosovo, istakla je da je parlament dao "zeleno svetlo" za SSP sa Kosovom i da tekst predstavlja značajan prodor u odnosima EU i kosova, te je bitan i za razvoj Kosova „u evropsku državu“. „Velika većina, koja je danas glasala za SSP, upućuje time ohrabrujući signal građanima i privredi Kosova. Primena SSP bi trebalo sada biti iskorišćena za podsticanje procesa reformi“, poručila je ona u saopštenju. Lunaček je ocenila da sledeći korak mora biti bezvizni režim za građane Kosova.
Pročitajte još:SKANDAL U CIRIHU: Kod Kerija i Lavrova stavili srpsku zastavu! (VIDEO)UŽAS: Ivanović osuđen na devet godina zatvora
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA