Najnovije

FAJNENŠEL TAJMS LAGAO O PUTINU: Još jedan blam zapadnih obaveštajno-medijskih centara!

MOSKVA - Kremlj, najmoćniji međunarodni zaštitnik sirijskog režima, poručio je sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu da je vreme da ode sa vlasti, što je Asad gnevno odbio, tvrdi danas britanski "Fajnenšel tajms", dok Kremlj te navode odbacuje, piše Tanjug.
Putin (Foto: Jutjub)

Putin (Foto: Jutjub)

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da saopštenja medija o tome da je Putin, navodno, predlagao Asadu da napusti funkciju predsednika Sirije nisu istinita. "To se nije dogodilo", rekao je danas agenciji Tas s portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Prema podacima lista, bivši šef specijalne jedinice GRU Ministarstva odbrane Igor Sergun krajem decembra 2015. godine nalazio se u poseti Damasku. General je predao predsedniku Sirije Bašaru el Asadu poruku Vladimira Putina u kojoj se nalazio predlog da podnese ostavku, jer je „izgleda došlo vreme“. Prema podacima dva visoka izvora u zapadnim obaveštajnim službama, Bašar el Asad je to kategorički odbio. „Tajni predlog koji je predao Sergun podrazumevao je režiranu predaju vlasti koja predviđa očuvanje režima, ali otvara mogućnosti za realne pregovore sa umerenom opozicijom. Ovaj predlog je dao optimizam zapadnim specijalnim službama krajem 2015. godine“, piše list. Međutim, Asad je dao na znanje Sergunu da Rusija nema budućnosti u Siriji ako Asad ne ostane na funkciji predsednika, rekao je jedan od izvora američkog lista. Ruske vlasti još uvek nisu komentarisale ove navode.
Pročitajte još:EKSKLUZIVNO: Ovako ruski elitni specijalci probijaju zid na kući terorista (VIDEO)FASCINANTNO: Pogledajte pratnju trenutno najvažnijeg političara na svetu! (VIDEO)
Izvor: rs.sputniknews.com / Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA