Čokoladni užitak s osvežavajućom aromom pomorandže.
Sastojci: 1 pomorandža + kandirana kora za dekoraciju 100 g čokolade 3 jajeta 180 g šećera 240 ml ulja 25 g kakaoa 250 g brašna 1 i po kašičica praška za pecivo malo putera za podmazivanje
Za ganaš: 200 g čokolade 225 ml slatke pavlake
Priprema: 1. Operite pomorandžu i probušite je. Kuvajte u kipućoj vodi oko 30 minuta dok ne omekša. Umutite celu pomorandžu u blenderu. 2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Podmažite okrugli kalup il istavite papir za pečenje. 3. Otopite 100 g čokolade u mikrotalasnoj rerni ili na pari. 4. U posudi ulupajte jaja, dodajte šeećr i ulje. Postepeno dodajte i pire od pomorandže, a zatim i ohlađenu otopljenu čokoladu. Umešajte kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte i sipajte u pleh za pečenje. 5. Pecite u zagrejanoj rerni oko 55 minuta. 6. Sačekajte da se ohladi oko 10 minuta, pa izvadite kolač iz pleha. 7. Ganaš: Zagrejte slatku pavlaku dok ne počne da vri pa njome prelijte čokoladu. Sačekajte dva minuta pa zatim mešajte dok se ne otopi. Ostavite ganaš da se stegne oko sat vremena. 8. Kolač prebacite na tanjir za služenje pa premažite ganašem. Dekorišite kolač kandiranom pomorandžom.
Pročitajte još:SLATKO, NAJSLAĐE: Kolač od grožđaSavršena espreso torta od tri sastojka
Izvor: Stvar ukusa