Najnovije

Sirijski vojnici u oslobođenoj Salmi zahvaljuju se Vladimiru Putinu (VIDEO)

Sirijska arapska armija oslobodila je nedavno gradove Salmu i Rabiu u provinciji Latakija. Nakon ovog napretka pitanje je dana kada će biti oslobođen preostali deo ove provincije. 
Sirijski vojnici (Foto: Jutjub)

Sirijski vojnici (Foto: Jutjub)

Na redu je čišćenje provincije Idbil koju su teroristi, uz pomoć Turske, zauzeli na početku 2015. godine. Turci su omogućili prolazak teroristima preko svoje teritorije a mali broj sirijskih vojnika koji je bio raspoređen u Idbilu nije uspeo da zaustavi taj neočekivani napad. Na preostalim okupiranim teritorijama Latakije i u Idbilu prevashodno se nalaze borci Al Nusra fronta, Ahrar aš-Šam i tzv. Sirijske slobodne armije. Grad Salma je bio glavno uporište u Latakiji u koji četiri godine nije mogla da kroči noga sirijskog vojnika. Sve se promenilo sa početkom ruske intervencije u Siriji.  Sirijski vojnici u izjavi za ruske medije potvrđuju da pobeda ne bi bila moguća bez Rusa i zahvaljuju predsedniku Vladimiru Putinu.
Pročitajte još:Lavrov: Arktik je naša kuća i obavezaOvako se vesele fašisti na ukrajinskom prazniku „Malanka“ (VIDEO)AMERIKA PARALISANA: 30 mrtvih u naletu snežne oluje u SAD
Izvor: Oslobođenje

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA