Najnovije

TEPIĆ: Odlazak Vučića u Jagodinu direktna poruka i pritisak na tužilaštvo!

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić smatra da je pojavljivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na otvaranju fabrike u Jagodini sa Draganom Markovićem Palmom direktna poruka tužilaštvu, koje se, kako kaže, nalazi u najosetljivijoj fazi istrage optužbi za organizovanu prostituciju.

Marinika Tepić. (Foto: Jutjub)

- Vučić je poznat po tome koliko poštuje zakone, Ustav i nezavisnost pravosuđa, naročito tužilački deo. Ne mogu da se otrgnem utisku da je ovaj lični odlazak u Jagodinu, rame uz rame s Palmom, kada cela javnost očekuje prelazak u istražnu fazu optužbi za organizovanu prostituciju, za koju svi osnovi ukazuju da je prvi čovek u piramidi Palma. Kada očekujemo privođenje Palme, da se skloni sa nacionalnih frekvencija, da ne zastrašuje žrtve i svedoke, ne šegači se i izvrgava ruglu strahote koje mu se stavljaju na teret, za šta postoje svedoci, mi imamo ovu predstavu koja je poruka tužilaštvu - kaže Marinika Tepić.

Ona smatra da to što su Vučić i Marković Palma koalicioni partneri, nije razlog da Vučić „odlazi na noge lokalnom tajkunu“ u veoma osetljivom trenutku.

- Ja svakoga dana imam svedočenja novih devojaka i mladih žena, njihovih sestara i majki, koje žive pakao pakla. Meni je nebitno da li će ta fabrika biti otvorena od Vučića ili bilo koga, neće im Vučić davati plate, niti od njega zavisi svet. Ono što je najvažnije, ovo je direktan pritisak na tužilaštvo u najosetljvijoj fazi, mi čekamo da objavi odluku, možda je i odustalo na kraju krajeva ili će postupiti onako kako je tužiteljka u Kraljevu postupila kada sam ja bila da dam iskaz - poručuje potpredsednica SSP.

Tepić navodi da sluti da je tužilaštvo u narednim danima bilo spremno da pređe u istražnu fazu.

- Da to nije tako sigurna sam da se Vučić ne bi pojavio s Palmom u Jagodini. On je isti perfomans sprovodio i kad je oslobađao Milana Radojčića odgovornosti za smrt Olivera Ivanovića i kad je oslobađao Lončara i Gašića za smrt posade Omera Mehića i kad je oslobađao Babića sa smrt Stanike Gligorijević - kaže Tepić.

Zato je, kaže ona, obilazak fabrike mogao da sačeka.

- Mogao je i niko da je ne otvara jer ta fabrika radi. Ako vratite snimak događaja, čućete neverovatnu rečenicu koju Vučić izgovara s Palmom, on izgovara da su devojke najdisciplinovanije. Ne znam da li išta treba da dodam ili obrazlažem da je ovo direktan pritisak na tužilaštvo. Medijima se obratio dok je obilazio, ja citiram, rekao je da, da, devojke su najdisciplinovanije. Možete da kažete to u nekom sportskom klubu ili na Olimpijadi, ali u Jagodini pored Palme izgovarati tako nešto…- kaže Tepić.

Ko su glavni igrači „duboke crkve“ u SPC? Više o tome OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA