Najnovije

Nikolić ne ide na proslavu Dana Republike Srpske u Banjaluku

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće u subotu prisustvovati obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci, u koju odlaze premijer i gotovo cela vlada iz Beograda.
Dodik i Nikolić (Foto: JuTjub)

Dodik i Nikolić (Foto: JuTjub)

Kako nam je rečeno na Andrićevom vencu, Nikolić je dobio poziv da dođe na proslavu, ali je sprečen zbog prethodno dogovorenih obaveza. Ustavni sud BiH, podsetimo, proglasio je Dan RS - 9. januar, neustavnim, zbog čega u Sarajevu sa negodovanjem gledaju na pripremu svečanosti na koju dolaze i ministri iz Beograda. U međuvremenu, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić dodatno je "dolio ulje na vatru" najavljujući da će od predsednika Srbije Tomislava Nikolića "tražiti da se ne meša u unutrašnje odnose u BiH": - Moja poruka, kada se čujem s njim, biće: ne uplićite se u naše unutrašnje prilike, to je naša stvar, a mi se nećemo uplitati u vaše unutrašnje prilike. Ivanić je ocenio da je Nikolićeva "otvorena podrška" predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku "potpuno neprimerena, jer znači neku vrstu arbitriranja u odnosima među političkim strankama u BiH i poručio da će Nikoliću reći da "Dodik nije RS". Ukoliko se Ivanić i Nikolić ne budu čuli ranije, prilika da svako razjasni svoja gledišta biće u martu, kada bi predsednik Srbije trebalo da ode u zvaničnu posetu Sarajevu. Susret sa Vujanovićem nije u planu I predsednik Crne Gore Filip Vujanović izrazio je želju da se što pre "ispriča" sa predsednikom Srbije, zbog Nikolićeve ocene da je Crna Gora "igračka" u rukama NATO i EU. Međutim, kako nam prenose iz kabineta predsednika, za sada nema planiranih sastanaka dvojice šefova država, pa će njihov razgovor, po svemu sudeći, sačekati neki regionalni forum, mada nijedan nije zakazan u skorije vreme.
Pročitajte još:Vučić: Program stao u dve reči „Vučiću, pederu!“Muftija Jusufspahić: Nije Turska sama oborila ruski Suhoj!
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA