Najnovije

UMESTO BOŽIĆNE ČESTITKE: Muftija Dudić osuo po SPC - optužuje za monopol!

BEOGRAD - Mešihat Islamske zajednice u Srbiji saoštio je danas da podržava predlog ministra prosvete Srđana Verbića za ukidanje veronauke u školama, jer, kako su ocenili, više ne služi cilju zbog kojeg je uvedena.
Smeta im SPC (Foto: shark-tank.com)

Smeta im SPC (Foto: shark-tank.com)

Predsednik Mešihata muftija Mevlud Dudić naveo je da je Srpska pravoslavna crkva "uspostavila monopol u realizaciji veronauke" u školama i da bi dalje insistiranje na realizaciji neminovno vodilo gomilanju negativne energije, koja će loše uticati na moralno i kulturno formiranje mladih generacija. Dudić podseća da je Mešihat 2002. godine podržao uvođenje veronauke u škole, verujući da će se kroz versku edukaciju unaprediti verska prava, međuversko razumevanje i tolerancija, kao i ravnopravnost među verskim zajednicama i građanima. "Nažalost, poslednjih godina svedoci smo zloupotrebe uticaja Srpske pravoslavne crkve na državne organe i školske ustanove u vidu uspostave monopola u realizaciji veronauke u školama", navodi Dudić. On takođe tvrdi da su predstavnici Islamske zajednice nezakonito isključeni iz vladine komisije za veronauku, a da su na njihova mesta došla "nestručna lica, verski i politički podobna crkvi i njenim političkim faktorima".
Pročitajte još:ŽESTOK UDAR DŽIHADISTA: Pogledajte haos u Šeik Maskinu! (VIDEO)KRVAVI BADNJACI: Pre 100 godina Mojkovac je uzeo slavu Termopilu (FOTO / VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA