Najnovije

SIRIJSKA ARMIJA NEZAUSTAVLJIVA: Ovo je najnovija mapa borbi u Alepu! (VIDEO/MAPA)

Sirijska armija je, uz podršku boraca palestinske paravojne formacije Liva al Kuds, preuzela kontrolu nad još jednim brdom i naseljem Al Šokajef u severnim delovima Alepa.

Borbe u Alepu (Foto: JuTjub)

Nakon zauzimanja vojnog postrojenja i naselja u Šokajefu, armija je već pokrenula napad na industrijsku zonu ovog dela grada, koja je deli od narednog brda i kružnog toka, ključnih tačaka za dalji prodor ovih jedinica kroz severne delove Alepa. Naredni cilj je gradska četvrt Avidža. Napad je u potpunosti koordinisan sa ruskom avijacijom, od čijih je bombi, prema neformalnim izveštajima, nastradalo oko 40 terorista i 9 komada vojne mehanizacije. Tokom celog dana trajali su i napadi terorista Nusra fronta na bolnicu u Handaratu, oko koje su se od sinoć, do kasnih popodnevnih sati vodile žestoke borbe, a sirijska vojska uspela je da odoli svim pokušajima terorista da preuzmu ovu tačku koja obezbeđuje kontrolu nad Handarat izbegličkim kampom. Ruska avijacija izvršila je preko 20 akcija na ovoj lokaciji tokom današnjeg dana.  Na mapi ispod možete da vidite pravac borbi u severnom delu Alepa.

Žestoke borbe se vode i u Bustan Paši, četvrti u blizini centralnog dela grada. Sirijska armija je, nakon dovođenja pojačanja uspela da izvrši snažniji pritisak na džihadiste Fatah Halaba. Sada se vode borbe za svaku zgradu u ovom, nekada gusto naseljenom delu grada, a kako navode lokalni aktivisti, napredak Asadove armije sve je očigledniji. Pogledajte snimak borbi iz ovog dela grada: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA