Najnovije

Sahranjen heroj Novorusije srpski dobrovoljac Vladimir Stanimirović (FOTO)

Heroj Novorusije, srpski dovorovoljac Vladimir Stanimirović, sahranjen je danas u mestu Ambrosijevka u Donjeckoj Narodnoj Republici. Sahrani je prisustvovalo i nekoliko nekadašnjih ali i sadašnjih srpskih doborovoljaca.

Sahrana Vladimira Stanimirovića

Na groblju u Ambrisijevki sahrana je obavljena uz najveće vojne počasti, uz streljački vod, predstavnike armirije i državnih organa DNR-a. Jedan od njegovih saboraca poslao nam je fotografije sa opela ispred doma u kome je Vladimir živeo.

Stanimirović se nakon odlaska na front u oktobru 2014. godine oženio ruskinjom Elenom a pre godinu i po dana dobili su sina Marka. Želeo je da se nakon okončanja sukoba vrati u Srbiji sa porodicom, kako bi njegova maja i sestra upoznali suprugu i dete. O tome je pisao sestri Jeleni neposredno pre pogibije. Vladimir je želeo mir i bio spreman da brani narod Donbasa sve dok on ne bude postignut. 

Ubijen je u artiljerijskom napadu tokom kršenja primirja od strane ukrajinskih fašista.  Svi njegovi saborci, i Srbi i Rusi, kažu za njega da je bio čovek velike hrabrosti koji se redovno javljao da dobrovoljno ide na zadatke bez obzira na opanost koja je pretila.  Slava heroju Vladimiru Stanimiroviću.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA