Najnovije

Katastrofa je pred vratima: SAD diže nuklearnu opasnost?

Približava li se SAD nuklearnom ratu s Rusijom? Pitate li teoretičare zavere, ta katastrofa je pred vratima. Za takvo stajalište kriv je DEFCON, sistem uzbunjivanja Američke vojske koji analizira trenutnu opasnost od nuklearnog rata.

Katastrofa je pred vratima (Foto: Printskrin)

Iako se zvanično navodi kako je trenutno na stadijumu 5, što predstavlja najnižu opasnost od nuklearnog napada, neki tvrde da je DEFCON trenutno podignut na stadijum 3 što znači da je Amerika svoje trupe u stanju da mobiliše za svega 15 minuta.

Tabloidi "podgrevaju" atmosferu

Tu uznemirujuću informaciju objavila je stranica DEFCON upozoravajućig sistem koja pojašnjava da trenutno nema direktnih pretnji SAD-u, ali i ističe kako je situacija nestabilna i može se preko noći promeniti.
Navodi se i da su odnosi SAD-a i Rusije oko interesa u Siriji svet dovele na rub novog Hladnog rata.
U celu priču uključili su se i britanski tabloidi koju su prošle nedelje, izmišljenom Putinovom izjavom o pozivanju svih Rusa da se "vrate u domovinu i pripreme za rat", samo dolili ulje na vatru.
Nepunih nedelju dana nakon toga, u zapadnim medijima pojavila su se informacije o tome da je Rusija naredila proveru svih atomskih skloništa u zemlji i građanima savetovala da pripreme gas maske.

"Putin blefira, to je sve zbog Sirije"

ABC Nevs javlja da je Rusija krajem prošle nedelje dopremila nuklearne rakete u Kaliningrad, rusku enklavu između Poljske i Litvanije čime su u domet njihovog oružja došle evropske prestonice.
I dok neki potezi Rusije izazivaju paniku u svetu, stvar umiruju analitičari. Oni smatraju da je tu reč tek o Putinovim taktičkim potezima kojima SAD želi odvratiti od vazdušnih napada na Asadove snage u Siriji kojima je Rusija već duže vreme glavni saveznik u borbi protiv pobunjenika. Izvor: 24sata.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA