Najnovije

RUSKA DUMA: Izbori u Crnoj Gori pokazali visok stepen protivljenja NATO-u

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori pokazali su da postoji veliki broj onih koji se protive ulasku zemlje u NATO, a njihov glas bi trebalo uzeti u obzir, izjavio je šef spoljnopolitičkog komiteta Državne dume Leonid Sluckij.

Ruski parlament (Foto: RIA novosti)

- Uprkos uspehu vodeće partije, veliki broj birača je podržao antinatovsko raspoloženje u zemlji. NJihov glas bi obavezno trebalo uzeti u obzir pre formiranja nove koalicije - rekao je on.
Sluckij je ocenio da je preko 20 odsto birača glas dalo opozicionom Demokratskom frontu, koji se zalaže za poboljšanje odnosa sa Rusijom i protivi se ulasku Crne Gore u Severnoatlantsku alijansu. - To znači da se sve više Evropljana zalaže protiv antiruske histerije i širenja NATO-a na istok - zaključio je ruski parlamentarac. U Crnoj Gori su održani parlamentarni izbori, deseti od uvođenja višepartijskog sistema, a četvrti nakon sticanja nezavisnosti, na koje je izašlo 73,2 odsto birača.  Prema obrađenim uzorcima sa svih biračkih mesta, DPS je osvojio 35, DF 18, Ključ 9, Demokrate 9, a SDP 4 mandata, saopštio je CDT. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA