Šta se dešava u vašem telu kada jedete pečeni beli luk? 1 sat: U prvom satu beli luk se vari u želucu i postaje hrana za telo. 2-4 satu: Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i postojećih ćelija raka u organizmu. 4-6 sati: Metabolizam organizma počinje da uviđa prednosti belog luka i aktivira proces za uklanjanje viška tečnosti i spaljuje višak masti u organizmu. 6-7 sati: Anti-bakterijska svojstva belog luka, nakon dolaska u krvotok počinje da vrši antibakterjsku funkciju u organizmu. 6-10 sati: U ovom periodu hranljive materije su već odigrale ulogu na ćelijskom nivou, a pre svega u zaštiti od oksidacije. 10-24 sati: Nakon što se svari, beli luk u vašem telu započinje proces dubinskog čišćenja, uključujući sledeće procese:
- regulacija nivoa holesterola;
- čišćenje arterija i zaštita organizma od srčanih problema;
- snižavanje i poboljšavanje nivoa krvnog pritiska;
- povećavanje prirodne odbrane organizma i jačanje imuniteta;
- u procesu čišćenja beli luk pomaže i u izbacivanju teških metala iz organizma;
- poboljšanje čvrstoće kostiju;
- otklanjanje umora;
- poboljšavanje fizičke sposobnosti;
- produžavanje životnog veka ćelija.
Izvor: Kurir