Najnovije

HAOS U SPS: Dačić zavrće uši neposlušnim drugovima!

Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije, odlučio je da zavede red u stranci i da svojim funkcionerima koji „ruše ugled stranke“ podeli ukore pred isključenje.

Ivica Dačić (Foto: Sinhua)

Na adrese Novice Tončeva, Dijane Vukomanović, Ivane Petrović i Nenada Borovčanina biće poslati ukori sa pozivom na razgovor.
Statutarna komisija SPS-a je na sednici koju je održala pre neki dan, a kojoj je predsedavao Miljkan Karličić, podelila ukore pred isključenje socijalistima koji su, kako je navedeno na sastanku, ukaljali ugled stranke. - Svi koji su dobili ukore biće pozvani i na razgovor u centralu stranke kako bi im i usmeno bila izrečena poslednja opomena. Time šef stranke Ivica Dačić želi da konačno stane na put stranačkim svađama i da se takve stvari ne iznose u javnost, već da se problemi rešavaju pred organima partije - kaže izvor iz vrha SPS-a. Funkcioner SPS-a Nenad Borovčanin za naš list potvrđuje da ga je predsednik statutarne komisije zvanično obavestio da je dobio ukor pred isključenje iz stranke i da će uskoro biti pozvan na razgovor. - Dobio sam ukor pred isključenje iz SPS-a, zvanično. Statutarna komisija odlučuje kao Gestapo, bez mogućnosti odbrane optuženog. Samo su ovi cave - rekao je Borovčanin. - Sramno je da neko iz tako ozbiljne partije pušta u novine jednu tako bitnu odluku, a da navodni sankcionisani nemaju ni elementarnu informaciju o tome. Predlažem da taj koji je pustio informaciju medijima bude momentalno isključen, a partija time pokaže da ima funkcionalne organe. Ukoliko je verbalni delikt vraćen u funkcionisanje SPS-a i pored toga što ga u zakonu odavno nema, onda je to dobar pokazatelj stepena demokratizacije partije, kao i svih njenih nedostataka. Sreća da ne postoji citač misli, pa da i za to počne kažnjavanje - kaže Borovčanin. Potpredsednica socijalista Dijana Vukomanović za naš list nije želela ni da potvrdi, ali ni da demantuje da je od stranke dobila ukor zbog tuče sa Ivanom Petrović, već nam je samo poručila da će o tome razmišljati kada se vrati u Srbiju. - U Makedoniji sam na zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a i sada neću da dajem izjave - rekla nam je ona. Član Predsedništva SPS-a Novica Tončev nije želeo da odgovori da li je i njemu vrh stranke izrekao opomenu. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA