Najnovije

IZGUBIO NA IZBORIMA, ALI DELI SAVETE: Milanović pomaže državama koje žele u EU?

Odlazeći lider najuticajnije opozicione SDP i bivši premijer Zoran Milanović u kontaktima je s nekoliko konsultantskih firmi, uglavnom iz Brisela, specijalizovanih za pružanje usluga državama koje žele da postanu članice EU, objavio je hrvatski portal 24časa.

Zoran Milanović (Foto: Sinhua)

Pozivajući se na svoja saznanja, portal piše da je reč o privatim firmama, koje između ostalog, zapošljavaju bivše političare koji imaju iskustva u pregovorima o članstvu u EU.
"Milanović je jako pogodan za takav posao jer je, zajedno s pregovaračkim timovima Hrvatske odradio veliki deo posla oko pridruživanja Hrvatske u EU", izjavio je za taj portal, kako se navodi, neimenovani sagovornik blizak Milanoviću.
U Briselu, ali i drugim evropskim metropolama postoji niz sličnih firmi koje pružaju takve vrste savetodavih usluga..
"Milanovićeva prednost je da lično poznaj sve ključne ljude u vertikali Evropske komisije i na njih, koliko znam, je ostavio veoma dobar utisak", rekao je sagovornik portala.
Ograđujući se da nije reč o lobističkom poslu, već o savetovanju vlada i ključnih političara u izradi strategija koje bi trebalo da ih približe EU, portal navodi da plate na takvim pozicijama neretko prelaze i 10.000 evra, uz dodatno plaćene troškove.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA