Najnovije

KADIROV OŠTRO: Narkomane treba pobiti!

Čečenski lider Ramzan Kadirov uporedio je pretnju od zavisnika od droge na putevima sa pretnjom koja dolazi od terorista i poručio svojim ministrima da bezbednosne snage ne treba da oklevaju u upotrebi smrtonosne snage kako bi obezbedili sigurnost građana.

Ramzan Kadirov (Foto: kremlin.ru)

- Neka idu dođavola svi oni koji krše red i mir u Čečenskoj Republici, njih treba ubiti. Nije važno da li je to nezakonito. Ubijte ih! Da li vam je to jasno? - rekao je Kadirov na sastanku sa ministrima Vlade Čečenije i verskim liderima.
Na snimku sa tog sastanka, koji se proširio po internetu, vidi se kako je Kadirov planuo nakon što je saznao podatke o naglom povećanju stope smrtnosti u poslednje vreme u saobraćaju, koje su izazvali vozači pod uticajem droge. Sve mere koje su čečenske vlasti dosad preduzele, kako bi smanjile broj saobraćajnih nesreća, bile su uzaludne. U Čečeniji su lani uvedeni novi stroži zakoni koji dopuštaju policiji ne samo da oduzmu vozačku dozvolu vozačima pod uticajem alkohola i droge, već i da im zaplene vozila. Te mere, međutim, nisu dale značajnije rezultate. Vlasti su takođe ograničile prodaju alkohola između osam i deset časova ujutru, ali je usled toga porastao broj ljudi koji koriste drogu u obliku tableta, umesto alkohola. Kadirov je nedavno izjavio da bi u Čečeniji trebalo iskoreniti terorizam, kao i da će sledeći njegov korak biti rat protiv droge. - Neutralisali smo na hiljade terorista koji su tu došli iz desetina zemalja. Niz mera je pomogao da promenimo stanje kad je reč o drogi. Prema različitim izvorima, Čečenija je jedna od najuspešnijih zemalja po tom pitanju - istakao je čečenski lider, dodajući da, međutim, nema mesta za zadovoljstvo. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA