Najnovije

Drama na moru: Američki avion upao u vazdušni prostor Kine!

PEKING, VAŠINGTON – Kina je danas poručila da ima pravo da nadgleda vazdušni prostor iznad veštački napravljenih ostrva u Južnokineskom moru, posle najnovijeg incidenta gde je jedan američki izviđački avion navodno upozoren da tu oblast napusti.
J-11D (Foto: lt.cjdby.net)

J-11D (Foto: lt.cjdby.net)

Novinska ekipa CNN-a izvestila je da je bila svedok incidenta u sredu kada je dispečer kineske mornarice osam puta zatražio od izviđačkog aviona američkih vazduhoplovnih snaga „P8-A Posejdon” da napusti prostor iznad grebena Fajri kros (kineski naziv Junšu), gde Kina spovodi opsežne radove. „Ovo je kineska mornarica...Ovo je kineska mornarica...Idite!”, rekao je dispečer, na odgovor američke posade da lete međunarodnim vazdušnim prostorom, preneo je AP. Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Hong Lej rekao je danas, na redovnoj konferenciji za novinare, da nema informacija o navodnom incidentu.
Pročitaj još:Pad AmerikeUBIO ŽENU PA SEBE U SLAVIJI: Veštaci krivi za dve smrti?
Hong je, međutim, istakao da Kina „ima pravo da nadzire pomenuti vazdušni prostor i more kako bi se osigurala nacionalna bezbednost i izbegle pomorske nesreće”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA