Najnovije

SRBIJA ŠALJE POMOĆ SIRIJI: Ruski avioni iz Niša za Alepo poleću večeras

Dva ruska transportna aviona s humanitarnom pomoći koju Srbija šalje u sirijski grad Alepo poleteće večeras iz Niša, saznaje „Politika”. Premijer Aleksandar Vučić juče je potvrdio pisanje lista da će se Srbija uključiti u akciju pomoći drugom po veličini sirijskom gradu, kojem preti humanitarna katastrofa. Kako je rekao, on ne vidi ništa sporno, ne postoji „nikakva politička priča” u tome što će Srbija poslati pomoć u Alepo.

Alepo (Foto: Jutjub)

„Ne šaljemo oružje, šaljemo ćebad. Ko god nam bude tražio da mu pošaljemo ćebad, poslaćemo. Ne razumem kakva se sad to velika politička priča pravi oko ćebadi i lekova, brašna i šećera. Tražite i poslaćemo vam. Poslaćemo bilo kome na svetu. Nikakav problem s tim nemamo, da pomognemo gladnom narodu”,  kazao je Vučić, a na pitanje da li je odluka o toj pomoći bila na vladi, Vučić je odgovorio potvrdno: „Bilo je na vladi odavno”.
Prema saznanjima, u paketu pomoći koji su pripremili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nalaze se po deset tona jestivog ulja, šećera i brašna, obuća, elektro-agregati, lekovi i potrošni medicinski materijal. Ovim se Srbija priključila humanitarnoj operaciji koju je Rusija organizovala za stanovnike Alepa. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA