Najnovije

KA RUSKIM GRANICAMA: NATO u Crnom moru?!

Ministri odbrane 28 država-članica NATO-a na sastanku u Briselu 26-27. oktobra razgovaraće o jačanju prisustva u regionu Crnog mora i potrebi za osiguranjem brzog premeštanja snaga, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

NATO (Foto: RIA Novosti)

- Mi ćemo sprovesti planove za jačanje prisustva NATO-a u crnomorskom regionu. Procenićemo infrastrukturu koja je potrebna u zemljama NATO-a kako bi se obezbedilo brzo raspoređivanje naših snaga u Evropi - rekao je Stoltenberg novinarima uoči ministarskog sastanka.
Ministri odbrane NATO-a su u februaru doneli odluku da pojačaju svoje prisustvo na istočnim granicama saveza, u zemljama Istočne Evrope i crnomorskom regionu, a sredinom juna odobrili slanje bataljona u Letoniju, Litvaniju, Estoniju i Poljsku. U Moskvi su više puta naglašavali da ne traže konfrontaciju sa Zapadom, ali da su spremni na odgovarajuće mere da bi osigurali sopstvenu bezbednost. Rusija je upozoravala da povećanje vojnih aktivnosti NATO-a u regionu Crnog mora i destabilizuje situaciju i ne doprinosi regionalnoj bezbednosti. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA