Najnovije

TO JE JUNAŠTVO: Ruski vojnici izvukli 50 žena i dece iz grotla pakla!

Skoro 50 žena i dece u ponedeljak je izašlo iz Alepa preko humanitarnih koridora u pratnji oficira ruskog Centra za pomirenje i sirijskih vlasti, izjavio je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
- U ponedeljak 24. oktobra kasno uveče, 48 žena i dece u pratnji oficira ruskog Centra za pomirenje i sirijskih vlasti izašlo je preko humanitarnog koridora iz istočnog Alepa. NJima je ukazana medicinska pomoć, obezbeđena hrana i smeštaj - rekao je Konašenkov.
On je istakao da su u poslednjih sedam dana nad Alepom obustavljeni letovi ruskog i sirijskog vazduhoplovstva, avioni se ne približavaju gradu i ne vrše napade. Za civile koji napuštaju istočne delove Alepa neprekidno će nastaviti da radi šest humanitarnih koridora i biti otvoreni punktovi za toplu hranu i prvu pomoć. Vladine snage su u nedelju započele ofanzivu na jugu Alepa nakon trodnevne humanitarne pauze, tokom koje su naoružani borci i stanovnici mogli da napuste opkoljeni istočni deo grada. Teroristi su odbili da napuste grad i pod pretnjom smrću zabranili civilima da napuštaju grad. Humanitarna pauza počela je u Alepu u jutro 20. oktobra. Za izlazak iz grada predviđeno je osam koridora: šest za civile i dva za borce. Prema različitim podacima, u istočnim delovima Alepa ostalo je oko sedam hiljada terorista koji pripadaju različitim grupama.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA