Sastojci:
1 pile 1-1,5 kg
1 veliki crni luk
2-3 šargarepe
2-3 bele zeleni
celer, veličina jajeta
2 lovorova lista
1/2 šolje pirinča (125 ml.)
2 limuna
3-4 žumanca
150-200 ml. pavlake
mirođija i peršun
so i biber.
Priprema:
U dublji lonac staviti pile i naliti 4-5l vode. Posoliti i ostaviti da provri. Povremeno skidati penu koja se stvara. Dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kada se pile skuvalo sa povrćem, izvadite ga i skinite kožu. Usitnite meso i vratite u lonac.
Dodajte i pirinač i kuvajte 15 minuta. Ulupajte sok od limuna sa žumancima, dodajte im pavlaku i dobro promešajte. Polako sipajte tu smesu u lonac, uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu i ukrasite sa peršunom.
Poslužite pileću čorbu. Izvor: Mediji