Sastojci: 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 3 kašike ulja, 3 čena belog luka, 350 g mlevenog mesa, 3 paradajza, 200 ml paradajz sosa, origano, 2 kašike mleka, 100 ml crvenog vina.
Remzi kaže da magija počinje onaj momenat kad se luk i šargarepa izrendaju pa na taj način dodatno puste slatkoću. Zatim im se doda meso i beli luk koji se posoli, pa se brzo meša kako bi se jednako ispržilo.
Dodajte malo paradajz sosa, malo crvenog vina i ubacite paradajz isečen na kocke. Pustite da se sve dobro skuva.
Zatim, za još bolji ukus, Ramzi predlaže da sosu dodate nekoliko kašika mleka. Vaš sos bolonjeze je spreman za špagete ili lazanje.
Pri posluženje ne zaboravite da dodate i rendan kačkavalj kao i koju zelenu maslinu.
Izvor: gastro.24sata.hr