Najnovije

PATRUŠEV ZVANIČNO POTVRDIO: Rusija šalje Srbiji novo oružje!

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije, treći čovek Kremlja, juče je na sastanku sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem rekao da će Moskva maksimalno pomoći modernizaciju Vojske Srbije.

Patrušev (Foto: TASS)

Nikolaj Patrušev je poručio da će Beogradu pružiti političku podršku u vezi s Kosovom i očuvanjem integriteta i suvereniteta Srbije.
Vučić je zahvalio ruskom državniku i ponovio da je stav Srbije da čuva princip vojne neutralnosti i da nikada neće ući u NATO.
- Rusija je spremna na blisku saradnju sa Srbijom. Moskva će sigurno pomoći modernizaciji srpske vojske , uz podršku integritetu i suverenitetu Srbije – istakao je Patrušev.
Osim dva helikoptera koja su već isporučeni, do Nove godine naša vojska biće bogatija za šest „migova 29“ i raketni sistem „buk M2“.
Kako se saznaje, ugovorena je isporuka dva remontovana transportna aviona AN-26, 30 modernizovanih tenkova T-72 sa navođenim raketama, kao i 30 oklopno-izviđačkih vozila tipa BRD-M2. Srbija će dobiti i novu navigaciono-komunikacionu opremu i simulatore za obuku pilota i vojnih specijalaca.
Razmatra se i isporuka četiri helikoptera Mi-24V i PVO sistem „tor“, „tunguska“ i „kornet“.
Veliki deo oružja će biti ustupljen kao donacija u sklopu ugovora o vojno-tehničkoj pomoći ruskog ministarstva odbrane, a deo će biti plaćen po višestruko nižim cenama od tržišnih.
Izvor: Inforemer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA