Najnovije

PUTIN ZAPRETIO: Rusija polako gubi strpljenje!

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je juče govor u Valdaj klubu, na međunarodnom sastanku u ruskom gradu Sočiju, pa se osvrnuo na pojedine ključne aktuelne teme kao što su američki izbori i rat u Siriji.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Poručio je da bi SAD trebale da prestanu sa svojom rutinom drskog okrivljavanja Rusije za situaciju u Siriji jer bi, ako tako nastave, mogli da naiđu na podjednako oštar ruski odgovor jer bi Rusija mogla da izgubi strpljenje.
Progovorio je još jednom i o tzv. američkoj izuzetnosti - istakao je kako su SAD nakon raspada SSSR-a odlučile da sada mogu da rade šta hoće i bez ikakve koordinacije s bilo kime. Osvrnuo se i na pitanje nuklearnog oružja. - Što se tiče nuklearnog oružja, zveckanje takvim oružjem je loše i to ne odobravam, no, morate imati na umu da nuklearno oružje nije oružje agresije već odvraćanja agresije. Mnogi stručnjaci se slažu da je upravo nuklearno oružje glavni faktor zbog kojeg poslednjih 80-ak godina nismo imali veliki oružani sukob. Rusija je odgovorni vlasnik nuklearnog arsenala - rekao je Putin. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA