Najnovije

ĆAMIL NE MOŽE DA PREBOLI PORAZ: Šešelj stoji iza Grujičića!

Duraković se gostujući na regionalnoj N1TV požalio da noćas nije bilo mnogo spavanja u Srebrenici zbog skandiranja, kako je rekao, "one strane".

Ćamil Duraković (Foto: Jutjub printskrin)

Nije mu, kaže, jasno zašto je izborni štab zajedničkog srpskog kandidata Mladena Grujičića proglasio pobedu i objašnjava da sve još nije dogotovo, da to i građani znaju i da bi na kraju on mogao zadržati tu poziciju i u drugom mandatu.
Na pitanje šta će to značiti za Srebrenicu, ukoliko Grujičić, koji ima značajnu prednost u odnosu na njega, zvanično pobedi, Duraković kaže:
- Grujičić je svojim primerom pokazao da je devijantna osoba. On je prisustvovao ovom skupu gde su u pripitom stanju slavili pobedu i bojim se da osoba njegovog kalibra nije spremna preuzeti Srebrenicu - rekao je Duraković.
Ponovio je da je kampanja za Grujičića vođena u Srbiji, da je vodio lider srpskih radikala Vojislav Šešelj, te da je sinošnje slavlje u Srebrenici organizovala upravo Srpska radikalna stranka.
Duraković je komentarisao šta je to što će biti drugačije u pogledu obeležavanja 11. jula, ako pobedi Grujičić, rekavši da je to “planetarni događaj” i da ne veruje da će biti narušavanja tog datuma, ali uveren je, kaže, da će Bošnjaci koji žive u Srebrenici proteklih 13 godina imati veliki problem.
Kako kaže, Bošnjaci će imati problem i niko neće moći da spreči njihov odlazak u većem broju iz Srebrenice.
Tvrdi da je na izborima bilo neregularnosti i da je više od 50 odsto glasova došlo iz Srbije, te da su upravo ti glasovi veliki jaz između njega i srpskog kandidata.
- Nelogično je da su sve srpske stranke koje su dale podršku dobile 3.500 glasova, a Mladen 4.350 glasova. Postoji razlika od hiljadu glasova u korist Grujičića i moramo to preispitati, i po mojim uverenjima, bojim se da je došlo do određenih malverzacija ali ćemo sačekati da CIK to preispita i objavi konačne rezultate za Srebrenicu kako bismo mogli pravno reagovati - rekao je Duraković.
A o šansama da se izbori u Srebrenici ponove kaže:
- To može CIK da odluči i ne treba ništa prejudicirati i spremni smo na sve osim činjenicu da Grujičić bude načelnik Srebrenice jer se pokazao neprimerenim i bojim se da ne bi bila zrela osoba da vodi ovu opštinu, ali treba biti demokrata i ne treba osporavati činjenicu ako bude izabran!
Ako Grujičić i zvanično pobedi, Duraković kaže da će sve analizirati da će pokrenuti političku odgovornost onih koji su doprineli tome da Bošnjaci izgube Srebrenicu.
Ima kaže, informaciju i da su bošnjački glasači "trgovali" za svoje pozicije, ali ne i za njegovu, načelničku. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA