Najnovije

PODRŠKA "ŽUTOJ PATKICI": DS traži formiranje anketnog odbora zbog rušenja u Savamali

Demokratska stranka najavila je da će predložiti formiranje anketne komisije sa zadatkom da ispita umešanost gradskih organa u rušenje u Savamali.

Balša Božović (Foto: Jutjub)

Kako navode, formiranje anketnog odbora predložiće na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Beograda.
- Pozivam gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da pokaže da su njegove reči iz emisija "Insajder" da mu je stalo da se otkriju počinioci nasilja u Savamali istinite. Najbolji način da to pokaže jeste da na sutrašnjoj sednici Skupštine grada prihvati više puta iznet predlog DS da se dnevni red dopuni raspravom o događajima i krivičnim delima počinjenim u noći između 24. i 25. aprila - naveo je predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović. 
Božović je rekao da je to lokacija koju organi grada Beograda ubrzano raseljavaju za potrebe izgradnje projekta Beograd na vodi, a da je premijer Aleksandar Vučić u junu rekao da iza rušenja "stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu". 
- Nakon više od pet meseci nakon navedenog događaja nema nikakvih zvaničnih rezultata niti su preduzete bilo kakve zakonom predviđene mere protiv osumnjičenih za ova krivična dela, izuzetno je važno da predstavnički dom Beograđana raspravlja o ovom problemu - ocenio je on. 
Božović je dodao da će ukoliko Skupština grada Beograda usvoji predlog o formiranju anketne komisije, to možda ohrabriti i Više javno tužilaštvo "koje ćuti gotovo šest meseci po pitanju nasilja u Savamali". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA