Najnovije

DVERI: Može li Vučićeva vlada da zaštiti srpski narod u bilo kom smislu?

Skandalozna izjava, raščinjenog sveštenika, samozvanog mitropolita nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, Mihaila Miraša Dedeića, da je Srpska pravoslavna crkva teroristička organizacija, za Srpski pokret Dveri predstavlja veliku uvredu prema čitavom srpskom narodu.

Mihaila Miraša Dedeića (Foto: Jutjub)

„Podrivanje ustavnoga poretka u organizaciji velikosrpskih partija s ciljem da se zemlja dovede u kolonijalni položaj, i pokušaj da se izazove građanski rat, nastavak je politike cetinjske filijale Beogradske patrijaršije s istim ciljevima, ali drugim sredstvima. Ta patrijaršija i devedesetih godina i danas nije bila niti je crkva, nego teroristička organizacija koja je delovala i deluje protiv Crne Gore po nalogu Beograda“, rekao je Dedić, a prenela RTCG.
Dveri smatraju da ovakva izjava raščinjenog sveštenika, nepriznate CPC, u vreme, kada su odnosi u regionu zaoštreni i nejasni, mogu samo da budu plod antisrpske vlasti u Crnoj Gori, koja nesumnjivo pruža podršku, organizaciji, na čijem je čelu Mihailo Miraš Dedeić, a koja nema nikakve veze ni sa crkvom ni sa narodom, već je stvorena u političke svrhe.
Dodaju da im je jasno da ova izjava ima političku konotaciju, kroz koju aktuelna i ponovo nametnuta vlast u Crnoj Gori, nastavlja da širi antisrpsku i antipravoslavnu propagandu, i da srpski narod i SPC nema ko da zaštiti u Crnoj Gori.
-Međutim, nešto drugo je zabrinjavajuće. Nije nam jasno, kako je moguće da državni vrh Srbije, a posebno ministar spoljnih poslova, ćuti na ovakve izjave, da je Srpska pravoslavna crkva teroristička organizacija- smatraju u ovoj stranci.
Dalje navode da svaka ozbiljna država bi reagovala na ovakvu izjavu i ne bi ostavljala prostor za dalje širenje bilo kakve netrpeljivosti, već bi nastupila sa čvrstim i jasnim potezima i pozvala premijera Crne Gore da reaguje.
-Ako Vučić i Dačić, ne mogu da zaštite građane Srbije od pritisaka i uticaja EU i NATO-a, ako ne mogu da zaštite Kosovo i Metohiju, ako premijer Srbije mora da se ponižava pred albanskim premijerom, ako Vlada Srbije mora da ima američke savetnike, ako srpski ministri, po rečima premijera, nemaju pojma, ali valjda Vlada Srbije može da zaštiti SPC i srpski narod od ovakvih političkih provokacija u kojima se čitav srpski narod i srpska crkva predstavljaju kao teroristički?- navode u saopštenju Dveri.
Dveri pozivaju premijera i ministra spoljnih poslova, da se oglase po ovom pitanju i pokažu odgovornost i brigu za državu.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA