Najnovije

Milo strepi od pobede Trampa!

Panični menadžment koji Milo Đukanović ovih dana demonstrira posledica je njegovog nastojanja da svoju novu vladu „spuči“ pre američkih izbora 9. novembra, kaže Koča Pavlović, potpredsednik Pokreta za promene.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

„Svako otezanje priče o novoj vladi kod njega izaziva nezabilježenu nervozu, jer mu je jasno da bi pobjedom Donalda Trampa crnogorski režim ostao bez jedine međunarodne podrške koja mu je preostala — bez podrške odlazeće američke administracije“, kaže Pavlović, koji je i poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore.
Upitan da prokomentariše sinoćna dešavanja u Državnoj izbornoj komisiji (DIK), Pavlović kaže da je „samo jedna od manifestacija Đukanovićevog paničnog menadžmenta bila sinoćna neskrivena i brutalna korupcija u DIK“.
Na taj način je prema Pavlovićevim rečima, „javnosti nepoznata baka iz Malesije, izvesna Bafte Mavrić, ušla u istoriju crnogorske autokratije“.
Čitava ova „prljava i kompromitantna operacija“, kako ističe, izvedena je kako bi se „predupredila procedura priznavanja izbornih rezultata pred Ustavnim sudom, koja bi usledila da je sinoć DIK odbio da prizna rezultate izbora od 16. oktobra“. I to „nije urađeno zato što Đukanović nije siguran u lojalnost Ustavnog suda“ — naprotiv, on po njegovom mišljenju „kontroliše gotovo sve sudije“ — već zato što bi, kako kaže „to zahtevalo nešto duži vremenski period, koji bi se izvesno otegao nakon 09. novembra i moguće Trampove pobede“. „Moguće je da će Đukanović, uz pomoć pritisaka, ucena i korupcije ipak formirati novu vladu. Moguće je da će, po njegovom viđenju, tako ’dobiti‘ ovu sumanutu trku sa vremenom. Ali to bi bila prava Pirova pobeda, koja bi otvorila period još dublje krize i još opasnije nestabilnosti. Period koji se ne može nikako drugačije završiti osim vrlo brzim padom te vlade, formiranjem prelazne administracije bez DPS, i na koncu — prvim slobodnim izborima“, zaključuje potpredsednik Pokreta za promene.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA