Najnovije

PROGONI U TURSKOJ SE NASTAVLJAJU: Suspendovane hiljade policajaca!

Svega nekoliko sati nakon što je Turska potvrdila da se vanredno stanje u trajanju od tri meseca produžuje, objavljena je i suspenzija s dužnosti za 12.801 pripadnika policije.

Erdogan (Foto: Sinhua)

Kao obrazloženje navodi se kako su bili povezani s pokretom Fetullaha Gulena, turskog klerika koji živi u SAD-u, i kojeg turske vlasti smatraju odgovornim za organizaciju pokušaja državnog udara ovog leta.
U izjavi se takođe navodi da se među suspendovanima nalazi 2.523 šefova policije. Drugim rečima, turske vlasti upravo su suspendovale nešto više od 5% ukupne policijske snage u zemlji.
- Procenjuje se da su imali komunikaciju ili su bili povezani s Gulenovom terorističkom organizacijom koja predstavlja pretnju našoj nacionalnoj bezbednosti - navodi se.
Prošlo je nekoliko meseci od pokušaja državnog udara u Turskoj, a iako je do sada već suspendovano ili zatvoreno nekoliko desetina hiljada osoba, većinom državnih službenika, očigledno je da veliki progon u Turskoj i dalje traje dok se vanredno stanje nastavlja. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA