Najnovije

ŠEŠELJ OPTUŽIO VUČIĆA U SKUPŠTINI SRBIJE: Evo koje pitanje mu je postavio! (VIDEO)

Trenutno je u toku Prva sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini, na čijem početku poslanici postavljaju pitanja ministrima i premijeru Vlade Srbije.

Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

Među onima koji postavljaju pitanja ili daju primedbe, na dosadašnji rad Vlade Srbije jeste i predsednik SRS Vojislav Šešelj koji je između ostalog i na današnjem skupštinskom zasedenju rekao:
„Ja svoje pitanje upućujem premijeru Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, i ono se odnosi na upotrebu državnih simbola prilokom dočeka stranih državnih delegacija.
Sve nacije koje su formirale državu, posebno nacije sa viševekovnim državotvornim trajanjem imaju visoko izraženu kategoriju ponosa i dostojanstva koja se izražava kroz upotrebu državnih simbola, pre svega, zastave, grba i himne. Države ljubomorno čuvaju ove simbole – grb se s ponosom nosi, za zastavu se gine, a dok se za otadžbine ponosno gine peva se himna.
U civilizovanim državama nije dozvoljeno da se sve zastave ističu, istiću se državne, nacionalne zastave, zasatve nacionalnih manjina; i u slučaju međudržavnih poseta zastave strane države čiji je državnik stigao u goste.
Međutim, ono što je uradila naša izvršna vlast, na čelu sa Vučićem, zaprepašćuje – premijer i njegovi ministri, već duže vreme pored srpske drže zastavu EU, a to je po našem zakonu ne dozvoljeno. Ustav propisuje izgled državnih simbola, a zakon njihovu upotrebu.
Zbog ovoga Srbija dolazi često u neprijatnu situaciju. Premijer primi ruskog i kineskog ambasadora – s jedne strane srpska zastava, sa druge strane ruska ili kineska, a pored ove srpske i zastava EU onako da gosta bode u oči.
Zamislite koliko je neprijatno, kad nam dođu u goste, tek ruskom i kineskom premijeru ili predsedniku, kada se na njih takoreći kezi zastava EU koja ima često politiku protiv ovih država. Sa našeg unutrašnjeg aspekta, to bi bilo, kao da je Kraljevina Jugoslavija uoči nemačke okupacije vešala po svojim javnim ustanovama nemačke zastave sa kukastim krstom. Jedino što nam je Nemačka radila u Drugom svetskom ratu, to su devedesetih godina radili nam tadašnja EZ, sad EU, zajedno sa NATO-om.
To je, takođe, jedna vrsta lažnog predstavljanja, kao što je predsednikova diploma.
Vidite, da bi stekao master diplomu ekonomija Tomislav Nikolić je morao da položi 30 ispita. Nije položio nijedan, a busa se u prsa sa tom diplomom. To je naravno, kao, prikazivanje EU zastave pored srpske zastave, lažno predstavljanje jer Srbija nije u EU.
Vučić, koji je za razliku od Nikolića pošteno došao do svog akademskog zvanja, sada je pred sticanjem nove diplome – mora da položi 35 ispita da bi stekao pravo da se kiti zastavom Evropske unije. Da položi sve te ispite, pa da polaže i maturski i diplomski, i master, i doktorat i itd.
Ja, ovo pitanje upučujem lično premijeru Vučiću i očekujem brz odgovor”, na kraju svog izlaganja je zatražio Vojislav Šešelj. Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA