Najnovije

EU kriva za rat u Siriji!

Lider opozicione francuske partije Nacionalni front Marin le Pen optužila je Evropsku uniju da je odgovorna za nastavak rata u Siriji.

Marin le Pen (Foto: Sinhua)

„Vi radite sve da biste svrgnuli legitimnu vladu Sirije, čime tu zemlju gurate u strašan građanski rat, dok za sve nevolje i probleme krivite Rusiju, koja se bori protiv DAEŠ-a“, rekla je šefica frakcije „Evropa nacije i slobode“ u Evropskom parlamentu istupajući na plenarnoj sednici skupštine u Strazburu.
Oružani sukobi u Siriji traju od marta 2011. godine. Prema podacima UN, rezultat je više od 220.000 ubijenih ljudi.
Na poziv predsednika Bašara el Asada, Rusija od 30. septembra 2015. godine izvodi vazdušne napade na terorističke ciljeve u Siriji. Zahvaljujući podršci Rusije, Damasku je uspelo da preokrene situaciju na bojnim poljima i pređe u ofanzivu na ključnim pravcima. U martu ove godine, ruski predsednik Vladimir Putin je doneo odluku o povlačenju većine ruskih vojnih formacija, s obzirom na uspešno izvršenje postavljenog zadatka. Istovremeno, Rusija nije zanemarila svoje obaveze što se tiče snabdevanja sirijske vlade oružjem i vojnom opremom i obuke sirijske vojske. Pored toga, u funkciji su i dalje avio-baza Hmejmim i logistički centar mornarice u Tartusu. Pored toga, u Siriji deluje i Ruski centar za pomirenje. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA