Najnovije

HILARI UBILA GADAFIJA JER JOJ NIJE DAO PARE! Libijski lider odbio da joj uplati donaciju, usledila je brutalna osveta!

Kandidatkinja demokrata za predsednika SAD 2011, dok je bila državna sekretarka, odbila mirovno rešenje za Libiju. Osvetila se libijskom vođi, koji je odbio da joj uplati donaciju za predsedničku kampanju 2008.

Hilari Klinton (Foto: Sinhua)

Kandidatkinja demokrata za predsednika SAD Hilari Klinton, dok je bila na funkciji državne sekretarke, naredila je ubistvo lidera Libije Muamera el Gadafija jer joj nije dao pare.
Te tvrdnje izneo je američki diplomata indijskog porekla doktor Kilari Anand Pol, koji je bio posrednik u mirovnim pregovorima između Libije i SAD 2011. 

Prihvatio uslove SAD

Pol kaže da je Hilari bila besna na Gadafija zato što je podržao Baraka Obamu umesto nje tokom predsedničke kampanje 2008.  
- Hilarin tim je tada prišao Gadafijevom sinu Saifu i zatražio da porodica libijskog vođe uplati donaciju njenoj kampanji i Fondaciji "Klinton". Saif i njegov otac su to odbili. Umesto nje, Gadafi je podržao Obamu, kojeg je nazivao afričkim sinom. Nikad nije krio da je uplatio pozamašnu sumu za Obaminu kampanju - priča diplomata.
On dodaje da Hilari to nije zaboravila Gadafiju i da je priliku za osvetu iskoristila 2011.  
- Nakon što su SAD i njeni saveznici NATO napali Libiju, vodili su se pregovori o tranziciji vlasti. U njima su učestvovali američki ambasador u Libiji Kris Stivens, general Vesli Klark, libijski premijer Bagdadi el Mahmudi i Gadafi, koji me je lično pozvao da prisustvujem razgovorima. Imam dokumente iz kojih se vidi da je Gadafi 19. avgusta 2011, nakon 42 godine vladavine, pristao na demokratske izbore. Vesli Klark je odmah zvao Hilari da joj kaže da su razgovori uspeli, međutim, ona nije želela ni da čuje za mir - tvrdi Pol.
Prema njegovim rečima, Hilari je iz svojih sebičnih i pakosnih razloga htela Gadafija mrtvog.
- Usledili su američki žestoki vazdušni udari na zemlju bogatu naftom. Naposletku, u oktobru 2011. pukovnika Gadafija uhvatili su islamisti i najbrutalnije moguće ga ubili - podseća diplomata. 

Pokazna vežba

Kako kaže, Klintonova je posebno likovala kad je videla Gadafijevo unakaženo telo.
- NJenu reakciju zabeležile su kamere uoči uključenja u jednu TV emisiju, u kojoj je trebalo da govori o smrti libijskog vođe. Ona je tada zadovoljno, uz osmeh, izjavila: "Dođosmo, videsmo, ubismo ga". Taj snimak je dokaz njene patologije i mentalne bolesti - smatra Indijac. 
Pol kaže da je Gadafijeva smrt bila "pokazna vežba" za sve zemlje u Zalivu i na Bliskom istoku. 
- Kad su videli šta se dogodilo pukovniku, lideri Kuvajta, Katara, Saudijske Arabije i drugih zemalja pohrlili su da uplate pare Fondaciji "Klinton". Strahovali su da bi mogli da postanu Hilarina naredna meta. Zato su zalivske zemlje užasnute pri samoj pomisli da će ona možda postati nova predsednica SAD - kaže Pol.

Život mu ugrožen

Kilari Anand Pol tvrdi da mu je život ugrožen jer je izneo istinu o Hilari Klinton.  
- Jedan agent CIA upozorio me je da sam u opasnosti zbog Hilari. Ona namerava da naredi moje hapšenje kad postane predsednica SAD. Ako završim u zatvoru, ubiće me - kazao je Pol. 

Otarasila se ambasadora u Libiji?

Prema rečima indijskog diplomate Kilarija Ananda Pola, svi koji su imali veze sa mirovnim sporazumom u Libiji su ili mrtvi, nestali, ili im je ugled ukaljan. 
- Najveću cenu je platio ambasador SAD u Libiji Kris Stivens. On je ubijen 2012. prilikom napada islamista na konzulat u Bengaziju. Okolnosti u vezi s tim incidentom ni danas nisu razjašnjene. Ne verujem da je njegova smrt bila slučajna - naveo je Pol. Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA