Najnovije

ŠOJGU: Ruska vojska oslobodila veći deo Sirije od terorista

MOSKVA- Operacija ruske avijacije oslobodila je veliki deo Sirije od terorista i stabilizovala situaciju u ovoj arapskoj zemlji, izjavio je ruski Ministar odbrane Sergej Šojgu.

Šojgu (Foto: TASS)

„Naše oružane snage prethodnih godinu dana izvode vojne misije u Sirijskoj Arapskoj Republici. Tokom ovog perioda uspeli smo da stabilizujemo situaciju u zemlji, oslobodimo većinu teritorije od međunarodnih terorista i pokrenemo Ruski centar za pomirenje“, rekao je Šojgu.
Ministar je ponovio da su „tokom operacije vazduhoplovne snage izvršile vazdušne napade na terorističke grupe i njihovu infrastrukturu, dostavile humanitarnu pomoć za sirijski narod i sprovodile druge važne zadatke“. Ruski ministar je istakao značaj ruskog oružja koje pokazuje pouzdanost i efikasnost u pustinjskom terenu, ukazujući na oružje na brodovima i podmornicama u Kaspijskom moru i Mediteranu sa oružjem dugog dometa visoke preciznosti, kao i korišćenje novih raketa koje se lansiraju iz strateških aviona.
„Veliki broj savremenog ruskog oružja dokazao je svoju efikasnost u teškim pustinjskim uslovima“, dodao je Šojgu na konferenciji o modernizaciji oružja zasnovanom na iskustvu u Siriji.
„Važno je da se za razvoj novog oružja i operisanje postojeće opreme uzme u obzir iskustvo u Siriji“, istakao je ruski ministar. Moskva izvodi vazdušnu kampanju protiv terorista u Siriji od 30. septembra 2015, na zahtev sirijskog predsednika Bašara el Asada. Ruska strana takođe je pomogla u pregovorima o prekidu vatre u ovoj ratom pogođenoj zemlji.  Putin udara svom silom, Moskva kreće u veliku vojnu akciju na Bliskom istoku. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA