Najnovije

VUČIĆ: Dvostruki standardi, tužioci da ne mare za pritiske

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da funkcioneri moraju da budu imuni na pritiske, da se drže zakonskih normi, a ne onoga što će o njima da pišu mediji.

Aleksandar Vučić (Foto: SNS)

On je to izjavio povodom objavljivanja imena tužioca koji se bave slučajem rušenja u Savamali.
Vučić je, odgovarajući na pitanje kako komentariše objavljivanje imena tužilaca u slučaju Savamala u dnevnom listu Danas, rekao da ne čita taj list, niti da zna šta su objavili, ali da je to pokazatelj dvostrukih aršina.
“Mnogi to rade svakog bogovetnog dana, jer postoje dupli standardi. Da sam ja izgovorio ime nekog sudije ili tužioca bio bih na stubu strama. Govorilo bi se o neprimerenom mešanju i pretnjama, a novine i različite institucije i mnogi političari mogu da vrše najbanalniji, najprizemniji i najbahatiji pritisak na određene nezvisne i samostalne državne organe, i još će da kažu kako je to mnogo lepo i pametno“, rekao je Vučić. 
Premijer je dodao da smatra da građani Srbije dobro primećuju dvostruke standarde i istakao da će njima prepustiti da donose odluke i zaključke. 
“Za mene je važno da mi radimo, da obavljamo dobro posao, da su odlični rezultati koji ostaju upisani u sveskama, a za taj umetnički utisak ili dojam nisam zainteresovan, jer, šta god da uradite, nikada neće biti dovoljno dobro“, rekao je Vučić. 
On je istakao da je svašta moguće u Srbiji ukoliko nečiji privatni ili lični interesi nisu zadovoljeni. 
“Država radi svoj posao i po svakom pitanju će donositi zaključke kako je potrebno i u skladu sa zakonom“, poručio je Vučić.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA