Najnovije

General Hiks: Pentagon se sprema za vojna dejstva kakva nismo videli još od Korejskog rata!

Američki generali, koje je okupila Asocijacija Kopnenih snaga SAD, ocenili su da za njihovu zemlju sve ozbiljniju pretnju predstavljaju Rusija i Kina čije armije su sve savršenije tehnički i tehnološki.

General Mark Mili (Foto: Jutjub)

Kako je preneo specijalizovani internet-portal Defence One, general-potpukovnik DŽozef Anderson ocenio je da se Sjedinjene Države suočavaju sa „direktnim opasnostima koje dolaze od država koje se ponašaju veoma agresivno tokom vojnog suparništva koje je u toku“. General-major Vilijam Hiks nastupio je u istom duhu i otkrio da se Pentagon već sprema za „vojna dejstva kakva Kopnene snage SAD nisu videle još od vremena Korejskog rata“.
Po njegovoj proceni, ratovi će izbijati iznenadno i zato Kopnene snage SAD „moraju održavati visok nivo borbene pripravnosti i umeti da brzo nadoknađuju gubitke“.
Hiks je kolegama preneo da je uveren da će neatomskog konflikta doći u bliskoj budućnosti i da će biti krajnje krvav i sa brzim razvojem događaja.
Pritom je naglasio: „Ipak ga nećemo zaustaviti po sekundomeru!“
Šef štaba Kopnenih snaga SAD, general Mark Mili, pozvao je svoje potčinjene da budu spremni i za mogućnost da protivnik brzo uspostavi dominaciju u vazduhu i da „ograniči delovanje ratne mornarice SAD“.
Dodatno je upozorio da Kopnene snage SAD moraju biti spremne  i za sajber-ratovanje, nemanje satelitske navigacije i delovanje u komplikovanim gradskim uslovima.
Mili je posebno naglasio da su se Rusija, Iran, Kina i Severna Koreja učili na primeru američkih Kopnenih snaga:
„Te zemlje su izučile našu doktrinu, našu taktiku, našu opremu, organizaciju, obuku i rukovođenje. Te zemlje su preispitale svoje doktrine i brzo modernizuju oružane snage. Tako da bi mogle da se „saktiju“ od jakih snaga vojske SAD, a u nai da će moći da nas pobee u budućnosti“.
 Mili je ipak izrazio uverenost da su SAD i dalje u stanju da „unište svakog neprijatelja – na svakom mestu i u svako vreme“. Još je dodao: „Kopnene snage SAD – bez obzira na sve naše probleme – sposobne su da  vas zaustave i da vam prirede takvo `šamaranje` kakvo vam nikada niko nije priredio. Nemajte zabluda povodom toga“. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA