Najnovije

SIRIJSKI ANALITIČAR TVRDI: Ako SAD napadnu sirijsku vojsku, to je početak Trećeg svetskog rata!

Sirijski novinar i politički analitičar, Kevork Almasian, komentarisao je prekid saradnje između SAD-a i Rusije po pitanju Sirije, i istakao da prekid saradnje ništa ne znači jer nikakve saradnje do sada nije ni bilo.

Atomska bomba (Foto: JuTjub)

On smatra da su Amerikanci bili prisiljeni da prekinu formalnu saradnju s Rusijom zbog "sramote pred saveznicima, naročito na Bliskom Istoku, jer njihova strategija ne funkcioniše u Siriji".
Američka politička komentatorka sa prebivalištem u Parizu, Dajana DŽonston ističe da su SAD od početka imale za cilj da eliminišu nezavisnu vlast u Siriji, ali kako se pokazalo da to neće moći, sada nastupaju sa novom strategijom koja se "jednostavno svodi na uništavanje Sirije".
U pogledu trenutne napetosti oko Alepa i informacija da bi SAD mogle da izvedu napade na položaje sirijske vojske, Almasian je komentarisao: "Za sada su to samo medijske spekulacije. Međutim, ukoliko Amerikanci zaista krenu u napad na sirijsku vojsku, mislim da bi to bio Treći svetski rat. Zaista, ovo nije preterivanje". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA