Najnovije

HILARI KLINTON: Eliminisaćemo sirijsku PVO, poginuće mnogo Sirijaca!

"Vikiliks" je objavio dokumente o Hilari Klinton i transkripte pojedinih njenih govora i razgovora sa zvaničnicima. U jednom od njih iz 2013. godine, Klintonova u govoru ističe kako bi uvođenje zone zabrane leta iznad Sirije dovelo do masovnog stradavanja civila.

Hilari Klinton (Foto: JuTjub)

No izgleda kako to nije razlog koji je brinuo SAD dok su u to vreme pripremali napad na Siriju - brinula ih je, kako je Klintonova otkrila u jednom od tih govora, "sirijska vrlo sofisticirana protivvazdušna odbrana", odnosno pretpostavka da bi u takvoj kampanji mogli vrlo lako da izgube svoje vojne avione.
Podsetimo, govorimo o periodu pre nego što je Rusija sa svojim snagama ušla u Siriju, odnosno pre nego što su na području Sirije bili raspoređeni sistemi S-300 i S-400.
- Da bi se stvorila zona zabrane leta u Siriji treba prvo eliminisati svu njihovu protivvazdušnu odbranu, a znatan deo se nalazi u naseljenom prostoru. Dakle, čak i ako to obavimo raketama, odnosno ne ugrožavamo živote naših pilota, biće ubijeno puno Sirijaca - istakla je za vreme jednog od govora. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA