Najnovije

RUSKI PATRIJARH KIRIL ČESTITAO TRAMPU: Evo šta mu je poželeo!

Patrijarh Moskovski i cele Rusije, Kiril, čestitao je Donaldu Trampu pobedu na američkim predsedničkim izborima.

Patrijarh Moskovski i cele Rusije, Kiril (Foto: RIA Novosti)

„Izbor koji je u vašu korist napravio američki narod – svedoči o visokom poverenju ljudi koji sa vama povezuju svoje nade u razvoj zemlje i u promene u unutrašnjoj politici i međunarodnima odnosima“.
Poglavar RPC je ocenio da je Tramp tokom više godina aktivnog  i stvaralačkog života stekao bogato iskustvo koje će mu  omogućiti da na funkciji šefa države rešava pitanja.
Još mu je napisao: „Savremeni svet je pred ozbiljnim problemima u čijem rešavanju Sjedinjenim Državama pripada važna uloga. Suprotstavljanje ekstremizmu i terorizmu i odbrana fundamentalnih vrednosti i visokih moralnih ideala, koji leže u osnovi prava i čovekovog dostojanstva, moguće je obezbediti samo zajedničkim naporima“.
Poručio je novom američkom lideru i ovo: „Nadam se da će davni odnosi Ruske pravoslavne crkve sa SAD nastaviti da se razvijaju na dobro naših naroda koje objedinjuju zajednička istorija i hrišćanske vrednosti“.
Kiril je, na kraju čestitke, Trampu poželeo „snagu, Božiju pomoć i uspeh u visokom i odgovornom služenju svojoj zemlji“. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA