Najnovije

BLAM: Urnebesno pismo Stipa Mesića Donaldu Trampu!

Poslednji predsednik predsedništva SFRJ i 10-godišnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić pisao je novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Stipe Mesić (Foto: Sinhua)

I ništa tu ne bi bilo čudno, čestitka k`o čestitka, rekli bi ste, ali to je samo zato što pismo niste pročitali.
Ni manje ni više, Mesić u pismu nudi pomoć Donaldu Trampu u vođenju SAD, a kao dokaz svoje relevantnosti pominje poziciju predsednika Hrvatske. Tu je i neviđena doza uvlačenja, za svaki slučaj.
"Dopustite mi da se pridružim svima onima koji vam čestitaju na pobedi na američkim predsedničkim izborima. Suočili ste se udruženim snagama establišmenta i medija, vrhunski ste se borili i dobili veliku bitku. Za razliku od vas, većinu života proveo sam u politici (uključujući 10 godina kao predsednik Hrvatske), i verujte mi, jer znam što govorim, da ste pobedili uprkos svim prognozama.
Iako se više aktivno ne bavim politikom, s velikim interesom sam pratio celu kampanju. Laknulo mi je kad sam čuo da govorite o spoljnoj politici i mestu koje SAD mora imati u svetu. Provociranje sukoba s Rusijom bila je najveća greška koju je Vašington činio poslednjih godina. Verujem da ćete vi biti sposobni da vodite SAD i svet prema boljoj, obećavajućoj budućnosti.
Voleo bih da dobijem priliku da vas upoznam, posebno ako biste u nekom trenutku osetili da vam iskustvo i znanje poglavara evropske države (doduše male) mogu pomoći", bez blama je napisao Stipe.
Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA