Najnovije

BRITANIJA NE ODUSTAJE OD RUŠENJA ASADA: Prioritet da Trampa da promeni odnos prema Rusiji i Putinu!

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije, na čijem čelu je „prijatelj Srbije“ Boris DŽonson, iskoristiće naredne mesece da ubedi Donalda Trampa da ne menja Obaminu politiku prema Siriji.

Boris DŽonson (Foto: Sinhua)

Britanski list Sunday Telegraph objavio je – pozvavši se na izvor u Forin Ofisu – da će DŽonson i Tereza Mej ubeđivati novoizabranog predsednika SAD i da ne sarađuje sa Rusijom povodom Sirije i da i lje radi na svrgavanju legitimno izabranog sirijskog predsednika Bašara Asada. „Nema sumnje da on (Tramp) smatra Putina čovekom sa kojim se može sarađivati. Međutim, kada shvati da Putin nije razuman partner, on može da promeni svoje mišljenje. Potrebno mu je vreme da to shvati“, izjavio je listu izvor u Ministarstvu spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva.
Taj „izvor“ je izrazio nadu da će Tramp shvatiti da Putin nije ni razuman ni uračunljiv lider.
Posebno je naglasio: da će za britansku diplomatiju narednih nedelja prioritetni zadatak biti da utične na Trampa da promeni odnos prema Rusiji. „Moj pogled na Siriju se razlikuje od pogleda drugih ljudi“, rekao je milijarder u intervjuu za „Volstrit džurnal“. Tramp je dodao da se treba usredsrediti na borbu protiv ID-a u Siriji, a ne na svrgavanje sirijskog predsednika Bašara el Asada. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA