Najnovije

Nove špekulacije o Putinovom povlačenju, obrisan intervju

Intervju sa poznatim ruskim političkim analitičarem koji je govorio o povlačenju Vladimira Putina obrisan je sa sajta dnevnih novina "Moskovski Komsomolec".

Vladimir Putin (Foto: kremlin. ru)

Za jedan od najčitanijih ruskih dnevnika profesor moskovskog instituta Valerij Solovej rekao je da bi Putin mogao prevremeno da se povuče sa čela države i da će zbog određenih problema predati vlast svom nasledniku.
Sumnju da je to tačno dodatno je potpirila činjenica da je intervju pod naslovom "Oluja 2017: Putin će možda u narednim mesecima dobiti naslednika" ekspresno uklonjen sa internet stranice novina "Moskovski Komsomolec". 
"Moskou tajms" podseća da je Solovej jedan od dobro upućenih o zbivanjima u Kremlju. 
U intervjuu koji je još uvek dostupan u internet arhivama Solovej je, između ostalog, rekao da postoji mogućnost da se raspišu prevremeni predsednički izbori u Rusiji u proleće 2017. umesto 2018. kada bi trebalo da budu. 
Naveo je i da će Putin sledeće godine izbegavati pojavljivanje u javnosti, a na pitanje da li ruski predsednik ima zdravstvenih problema, odgovorio je: "Dozvolite mi da ne kažem ništa više, dovoljno sam rekao." 
- I dopustite da podvučem crtu: ova informacija nije apsolutno pouzdana, ali treba je uzeti u obzir - dodao je Solovej. 
Nakon što je intervju povučen sa sajta, Solovej nije želeo da daje izjave, a glavni urednik i vlasnik novina "Moskovski Komsomolec" Pavel Gusev saopštio je da je intervju povučen zbog nekoliko grešaka koje su uočene u tekstu i da će biti potrebno nekoliko dana da se one isprave. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA